Dupa ce a fost ironizat de presa italiana, Nicolas Sarkozy este acuzat de "atac speculativ" impotriva Italiei de catre Franco Frattini.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a contribuit la alimentarea unui "atac speculativ" pe pietele financiare impotriva Italiei, prin comentariile pe care le-a facut dupa ultimul summit al zonei euro, a afirmat Franco Frattini, ministrul italian de Externe, conform romanialibera.ro.

"Speculantii vorbeau deja de o «lune neagra» pentru Italia, imediat dupa summit-ul de vineri. Acest lucru dovedeste ca atacul speculativ impotriva Italiei era planificat", a apreciat Frattini, intr-un interviu pentru cotidianul Il Messagero.


Potrivit adevarul.ro, acesta a adaugat ca “daca cineva ca presedintele francez Sarkozy spune ca, daca nu am fi salvat Grecia, Italia ar fi urmat-o, ei, bine, cei care nu aveau deja aceasta idee, ar fi lansat un atac speculativ".

Frattini s-a declarat „iritat" si de mimica lui Sarkozy in momentul in care presedintele francez era intrebat de presa, la finalul summit-ului dedicat crizei datoriei Greciei, ce parere are in legatura cu sansele Italiei de a respecta disciplina bugetara. Dupa cateva secunde de ezitare, seful statului francez i-a zambit cu subinteles cancelarului german Angela Merkel.

Bursa din Milano scazuse cu 4% marti dimineata, dupa ce luni mai pierduse 3,82%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.