Justitia tunisiana a emis un mandat international de arestare pe numele lui Suha Arafat, vaduva fostului lider palestinian Yasser Arafat, a anuntat luni Ministerul Justitiei.

Tribunalul de prima instanta din Tunis a emis un mandat de arestare pe numele lui Suha Arafat, a anuntat Kadhem Zine El Abidine, purtator de cuvant al Ministerului Justitiei, fara sa precizeze motivarea acestei hotarari.

Potrivit unor site-uri tunisiene, vaduva fostului lider palestinian este acuzata de coruptie in cazul "Scolii Internationale din Carthagina", pe care a fondat-o in 2006 impreuna cu Leila Trabelsi, sotia fostului presedinte tunisian, potrivit MEDIAFAX.

Cele doua s-au certat, ulterior, iar la 14 august 2007 presedintele tunisian Zine El-Abidine Ben Ali i-a retras lui Suha Arafat cetatenia tunisiana si a expulzat-o din tara.

Suha Arafat s-a instalat, atunci, in Malta.

Nascuta palestiniana, ea a fost secretara liderului Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP) Yasser Arafat in timpul exilului acestuia in Tunisia, in perioada 1982-1994. Suha s-a casatorit cu Yasser Arafat in 1990.

Dupa moartea liderului palestinian in 2004, ea a revenit sa se instaleze in Tunisia si a obtinut cetatenia tunisiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.