Premierul britanic David Cameron a a amenintat tarile care nu respecta drepturile homosexualilor ca risca sa piarda ajutoarele din partea Marii Britanii.

Prim-ministrul britanic a comentat ca prejudecatile adanc inradacinate in mentalitatile unor populatii poate sa insemne ca problema va persista ani de zile.

Conform cotidianului britanic The Guardian, David Cameron a ridicat aceasta problema in timpul summitului Commonwealth, desfasurat in Australia la sfarsitul saptamanii trecute.

Marea Britanie a incercat sa puna presiune pe statele care nu vor sa rezolve problema drepturilor homosexualilor.

Urmatorul summit de acest gen se va tine in 2013 in Sri Lanka, iar Cameron a amenintat aceasta tara ca daca nu isi imbunatateste situatia drepturilor omului, va boicota intalnirea.

Incetarea interdictiilor cu privire la homosexuali a fost una dintre recomandarile unui raport intern extrem de critic la adresa Commonwealth-ului, scris de experti din natiunile membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.