"Romanii sunt ca voi!". Un grup de romani au protestat duminica in Paris impotriva discriminarii si etichetarii lor ca delicventi.

Romanii s-au saturat sa fie vazuti ca niste infractori din cauza nationalitatii lor. De aceea, dupa o campanie pe internet de mobilizare, un grup de romani stabiliti in Franta au protestat pasnic esplanada Drepturilor Omului de la Trocadero. Postul de televiziune France 3 a prezentat nemultumirile protestatarilor.

  • Romanii sunt suparati ca sunt asociati cu delincventa si ca sunt priviti cu suspiciune din cauza originii lor.

Una dintre initiatoarele protestului, pe nume Cristina, a povestit cum oamenii s-au uitat ciudat la ea la banca, pe vremea studentiei, deoarece a dorit sa-si deschida un cont pentru bursa. Acum ea este arhitect, iar colega ei de apartament este sefa de proiect la o companie franceza. Ele s-au saturat de stigmatizarea cetatenilor francezi.

Mesajul protestului a fost "Romanii sunt ca voi!" si a vrut sa scoata in evidenta acei romani stabiliti in Franta care respecta legile si regulile si care isi fac meseria in statul francez.

"Este deja jenant. Vorbim de romani cinstiti care muncesc pe posturi de ingineri, doctori, profesori",
a comentat unul dintre participantii la protest.

"Xenofobie evidenta"? Francezii ne iau din nou "la misto"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.