Cetatenii greci nemultumiti de situatia financiara compara Guvernul german cu regimul nazist care ocupase Grecia in al doilea razboi mondial.

Caricaturi publicate in presa elena ii prezinta pe actualii oficiali germani in uniforme naziste, iar, pe o pancarta a protestatarilor, cancelarul Angela Merkel poarta hainele ofiterilor care faceau parte din regimul lui Hitler, sub mesajul "Dezastru public".

In plus, "Merkel" poarta o svastica pe care sunt stelele Uniunii Europene.

Grecii par sa fie furiosi pe acordul liderilor europeni pentru salvarea monedei euro, acord care impune Guvernului de la Atena o serie de conditii dure pentru reducerea deficitului. Insa acordul prevede si diminuarea cu peste 50% a datoriilor Greciei, iar premierul Georgios Papandreou a recunoscut ca a fost evitat "un pericol national fatal".


Formatiunile de opozitie au criticat conditiile impuse de liderii europeni.

Si oficialii guvernamentali greci care au acceptat conditiile impuse de Troika fac obiectul unor in caricaturi in care executa salutul nazist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.