Un club de noapte italian a decis sa interzica accesul albanezilor, romanilor, moldovenilor si tunisienilor. Care sunt motivele?

In general, in cluburile de noapte criteriile de selectie pentru a intra sunt tinuta, adica imbracamintea mai eleganta si incaltamintea corespunzatoare. Trebuie sa existe decenta in cluburi , iar proprietarii au libertate de a o impune, insa atunci cand criteriile tin de etnie, deja vorbim de discriminare.

  • Originea clientilor, criteriu de selectie

Cotidianul italian Il Giornale prezinta cazul clubului de noapte Factory (Factory Club), situat in Via Sarpi in Padova, unde selectia persoanelor care intra se face pe baza de etnie. Oricine este binevenit, cu exceptia albanezilor, moldovenilor, romanilor si tunisienilor.

Oamenii care se ocupa cu ordinea de la intrarea in club iti cer un act de identitate inainte. Saptamana trecuta doua fete din estul Europei au fost respinse din cauza originii lor.

Toata aceasta atitudine a dat nastere un val de nemultumire pana si din partea italienilor, care impreuna cu persoane care apartin nationalitatilor discriminate au creat un cont pe Facebook pentru a boicota localul prospat decshis in iulie.

  • De ce au adoptat aceasta masura?

Proprietarii localului explica faptul ca pozitia clubului in oras le-a influentat decizia. Localul se afla langa gara si atunci multi „dubiosi” incearca sa intre in grupuri ciudate, iar managerii doar apara oamenii care vin sa se distreze la ei.

„Cum este posibil sa interzic intrarea pe motive etnice? Eu sunt vietnamez, astfel incat cu siguranta nu avem motive rasiste”, a declarat Vien Thang, unul dintre proprietari.

Un alt angajat al clubului foloseste matematica pentru a asigura siguranta in discoteca: "E doar o chestiune de cantitate. Nu intra in club grupuri etnice prea numeroase," precizeaza acesta, sustinand ca ideea este de a respecta proportia intre italieni si imigranti din oras.

"Daca introduceti prea multi straini creeaza o problema de securitate. Cu cateva zile in urma a existat o lupta intre albanezii din Kosovo. Nu putem permite ca acest lucru se intampla lucruri in clubul nostru.," comenteaza el.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.