Presedintele Consiliului National de Tranzitie libian (CNT), Mustapha Abdeljalil, a cerut miercuri NATO sa mentina fortele din Libia "cel putin pana la sfarsitul anului".

"Acum, dupa ce am obtinut victoria (...), poporul libian aspira ca NATO sa-si mentina prezenta cel putin pana la sfarsitul anului", a declarat Abdeljalil, presedintele Consiliului National de Tranzitie libian (CNT), potrivit AFP.


Declaratia a fost facuta in deschiderea unei intalniri a liderului CNT cu sefii Statelor Majore ale tarilor angajate militar in Libia, potrivit MEDIAFAX.

Abdeljalil a adaugat ca solicitarea se refera in principal la "asigurarea protectiei granitelor, pentru a impiedica un aflux de arme din tarile vecine" si la "protejarea libienilor de ultimii sustinatori ai regimului Kadhafi care au fugit in tarile vecine".


Reuniunea desfasurata la Doha are loc la trei zile dupa ce CNT a proclamat eliberarea completa a Libiei, dupa moartea lui Muammar Kadhafi.

Ministrul Petrolului si Finantelor din guvernul de tranzitie libian, Ali Tarhouni, anuntase inca de miercuri ca noua putere de la Tripoli doreste prelungirea "cu cel putin o luna" a misiunii NATO din Libia.

Alianta a anuntat miercuri ca va amana pana vineri o decizie formala privind incheierea misiunii, pentru a purta noi consultari cu ONU si CNT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.