Justitia germana ancheteaza un posibil caz de vanzare ilegala de armament catre fostul lider libian Muammar Gaddafi, relateaza AFP, citand presa germana.

Parchetul din Stuttgart a deschis o ancheta privind posibila vanzare ilegala catre Libia a unui lot de arme de asalt G36, intr-un contract al companiei germane Heckler&Koch.

In timpul asaltului de la Tripoli, rebelii libieni au gasit numeroase arme de acest tip in resedinta lui Gaddafi, ucis joi la Sirt. Tinand cont de embargoul asupra vanzarilor de armament catre Libia, trupele loiale fostului lider nu ar fi avut cum sa detina armele G36, aflate in dotarea armatei germane, informeaza MEDIAFAX.

Conform informatiilor publicate de Bild am Sonntag, numerele de serie ale armelor au fost falisificate, pentru a ascunde provenienta acestora.

Potrivit Der Spiegel, compania Heckler&Koch afirma ca a livrat legal un lot de 608 arme de asalt si 500.000 de cartuse Ministerului egiptean al Apararii, intr-un contract incheiat cu acordul guvernului german.

Bild am Sonntag afirma ca este posibil ca transferul armelor sa fi fost negociat de unul dintre fiii lui Gaddafi in Germania, in timpul unei vizite efectuate in 2003 la sediul companiei producatoare de armament. La scurt timp dupa vizita sa, Heckler&Koch a efectuat livrarea catre Egipt. "In arhiva companiei nu exista nici un indiciu privind vizita lui Saadi Gaddafi, nici privind livrarea de arme G36 catre Libia", a declarat avocatul Jurgen Wessing, citat de Bild am Sonntag.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.