Noi manifestatii sunt asteptate la Atena in cea de-a doua zi a unei greve generale de 48 de ore impotriva unui proiect de lege privind masurile de austeritate, foarte criticat si care urmeaza sa fie supus unui vot definitiv in Parlament in cursul serii, relateaza AFP.

Lupte corp la corp si cu bate de lemn aveau loc, joi dupa pranz, intre activistii comunisti si grupuri de tineri, la finalul unui miting impotriva adoptarii unei noi serii de masuri de austeritate, in fata Parlamentului, in centrul capitalei grece, relateaza AFP.

Politia, care a utilizat anterior gaze lacrimogene pentru a indeparta grupuri de tineri, urmarea de la distanta aceste confruntari, in care persoane trantite la pamant erau lovite de catre adversari, in timp ce majoritatea protestatarilor paraseau piata.

O persoana a fost ranita la cap si urma sa fie spitalizata urgent, a anuntat Ministerul Sanatatii.

De asemenea, un activist comunist a fost atins de un cocteil Molotov, a anuntat postul grec privat de televiziune Skai.

Marile centrale sindicale din sectoarele privat si public, GSEE si Adedy, le-au cerut cetatenilor sa se reuneasca spre sfarsitul diminetii in piata Syntagma in fata Parlamentului din centrul capitalei, teatrul unor incidente violente miercuri, in urma unei manifestatii care a reunit peste 70.000 de persoane la Atena.


Simpatizantii Frontului muncitorilor procomunisti (Pame) au inceput sa defileze in centrul Atenei in jurul orei 06.00 GMT (09.00 ora Romaniei).

  • "Nu ascultati plutocratia, toti impreuna pentru a castiga", scandau manifestantii, conform MEDIAFAX.

Potrivit politiei, numarul manifestantilor din tara s-a ridicat miercuri la 125.000 de persoane, sindicatele avansand cifra de 200.000, ceea ce reprezinta, in ambele cazuri, un record de participare in ultimii ani.

Strazile din jurul Parlamentului in centrul Atenei erau devastate miercuri seara din cauza violentelor dintre fortele de politie si grupurile de tineri.

Vitrinele magazinelor, fatadele bancilor sau cabinele telefonice erau sparte, iar cosurile de gunoi incendiate. Atacatorii au aruncat cu cocteiluri Molotov, pietre, bucati de marmura si alte obiecte in politistii care au raspuns folosind o cantitate mare de gaze lacrimogene.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.