Judecatorul Maria Vicidomini de la Tribunalul din Milano (nord), care a condus audierile preliminare, a hotarat sa nu il trimita in fata justitiei pe premierul italian Silvio Berlusconi in cazul Mediatrade, in care acesta este suspectat de frauda fiscala, relateaza AFP.

Maria Vicidomini a apreciat ca probele impotriva lui Berlusconi nu sunt suficiente pentru a justifica trimiterea lui in fata justitiei, precizeaza cotidianul de stanga La Repubblica.

In schimb, magistratul i-a trimis in justitie pe fiul premierului, Piersilvio Berlusconi, vicepresedintele Mediaset, si pe Fedele Confalonieri, presedintele imperiului televiziunilor familiei Berlusconi, alaturi de alte noua persoane.

Cazul Mediatrade, in care "Il Cavaliere" era suspectat de frauda fiscala si abuz de incredere, vizeaza o presupusa suprafacturare a drepturilor de difuzare cumparate de Mediatrade-RTL, o societate din cadrul grupului sau Mediaset, cu actionari majoritari americani, lucru care ar fi permis constituirea unor fonduri ilegale, transmite MEDIAFAX.

Silvio Berlusconi este singurul dintre cei 12 inculpati in acest caz care nu a fost trimis in justitie. Intre ei se afla si Franck Agrama, un producator american care a fost prezentat de Parchet ca asociat "secret" al sefului Guvernului.

Procesul celor 11 persoane trimise in fata justitiei va incepe la 22 decembrie, la Tribunalul din Milano.

Hotararea judecatorului cu privire la Berlusconi ii ofera un ragaz, in contextul in care el este judecat la Tribunalul din Milano in alte trei cazuri.

Berlusconi, in varsta de 75 de ani, este judecat pentru coruperea martorului in cazul Mills, frauda fiscala in afacerea Mediaset si intretinere de relatii sexuale cu minori in schimbul unor sume de bani si abuz de putere, in cadrul scandalului sexual "Rubygate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.