Doua clanuri de romi romani s-au urmarit si s-au batut pe strazile din Helsinki, pe fondul unei dispute privind impartirea zonelor unde pot practica cersetoria, politia finlandeza arestand sapte suspecti.

Violentele au avut loc in cursul noptii de luni spre marti, in zona Garii centrale din Helsinki.

Sapte romani de etnie roma i-au urmarit cu masina pe alti doi conationali. Vehiculul urmarit a fost blocat in trafic, iar romii au atacat cu bare metalice, spargand geamurile masinii si agresandu-i pe cei doi conationali, scrie MEDIAFAX.

Politia finlandeza a intervenit si a reusit arestarea a sapte suspecti romani.

Un reprezentant al Politiei, inspectorul Petri Juvonen, a declarat ca luptele au avut loc pentru delimitarea zonelor in care se practica cersetoria.

Romanii agresati au refuzat sa mearga la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Potrivit autoritatilor finlandeze, clanurile care coordoneaza cersetoria in Helsinki si-au delimitat clar teritoriile, iar disputele apar cand aceste zone nu sunt respectate.

Spre exemplu, zonele din centrul capitalei finlandeze sunt sub controlul romilor provenind din judetul Gorj, in cartierul Itäkeskus sunt romi provenind din Transilvania, iar muzicantii ambulanti din zona Garii centrale sunt din Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.