Jumatate dintre americani, respectiv un numar record, se declara favorabili legalizarii marijuanei in tara lor, fata de 46 la suta care se opun acestei masuri, arata un sondaj realizat de institutul Gallup, relateaza AFP.

In urma cu un an, 46 la suta erau favorabili legalizarii acestui drog, iar in 1969, cand Gallup a introdus pentru prima data aceasta intrebare, proportia era de doar 12 la suta, fata de 84 la suta care se declarau impotriva oricarei legalizari.

"Daca aceasta tendinta se confirma, presiunea se va accentua pentru ca legile sa se adapteze la ce vor oamenii", mentioneaza institutul intr-un comunicat, transmite MEDIAFAX.

Sustinatorii legalizarii marijuanei sunt proportional mai numerosi printre americanii de stanga (69 la suta), cei cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani (62 la suta) si cei care traiesc in vestul tarii (55 la suta).

Categoriile mai putin inclinate sa sustina un astfel de demers sunt americanii cu varste peste 65 de ani (31 la suta), cei conservatori (34 la suta) si americanii care locuiesc in sud (44 la suta).

In noiembrie 2010, alegatorii din California au respins prin referendum legalizarea completa a consumului, cultivarii si comertului cu canabis.

In ansamblul tarii, 16 state si districtul Columbia au legalizat productia si consumul de marijuana in scopuri medicale. Alte 14 state au scos de sub incidenta penala posesia de cantitati mici de canabis.

Aproximativ 850.000 de americani au fost arestati in 2009 pentru infractiuni legate de marijuana, potrivit datelor FBI. In noua cazuri din zece, acestia au fost arestati pentru posesie de canabis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.