Un barbat in varsta de 45 de ani a fost salvat in mod miraculos de familia sa de sub daramaturi intr-un catun din nordul Pakistanului, la 22 de zile dupa ce casa in care se afla a fost distrusa de devastatorul cutremur produs la 8 octombrie. Mohammad Saeed (foto) a fost gasit in viata cand familia sa rascolea printre daramaturile casei pentru a recupera ce mai putea fi salvat, fara sa-si imagineze ca apropiatul lor mai poate da semne de viata. Miracolul s-a petrecut in satul Gangwal, in nord-vestul tarii.

Familia victimei a crezut ca Saeed si-a pierdut viata intr-o padure din apropiere, in urma seismului ce a afectat cel mai grav nord-vestul Pakistanului si Kashmirul. "Nimeni nu l-a vazut cand s-a intors din jungla si toti ne-am imaginat ca a murit acolo", a declarat primarul Abdul Sattar. "Rudele au avut un soc cand au auzit vocea lui Saeed dintre daramaturi", a povestit oficialul.

Suferind deja de o boala mentala, Saeed a fost puternic traumatizat in urma acestei experiente. in rest, nu a suferit rani fizice foarte grave. Totusi, nu multi pakistanezi au avut norocul lui Saeed. Autoritatile de la Islamabad au ridicat bilantul oficial al victimelor catastrofei la peste 73.000 de morti. Seismul de 7,6 grade pe scara Richter devine astfel unul dintre cele mai ucigase cutremure din istoria recenta. Natiunile Unite au avertizat ca bilantul s-ar putea agrava in perioada urmatoare. "Ne confruntam cu 73.276 de morti si 69.260 de raniti", a declarat seful eforturilor de salvare, general-maiorul Farooq Ahmad Khan.

Autoritatile din Kashmirul indian au anuntat si ele un bilant de 1.300 de morti. in ultimele trei decenii, singurele cutremure mai ucigatoare au fost cel cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter care a provocat valurile tsunami din Oceanul Indian, soldat cu 220.000 de morti, si un seism de 8,2 grade pe scara Richter, produs in 1976, in Tangshan, China, solat cu peste 242.000 de morti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.