Guvernatorul Californiei Jerry Brown a decretat data de 16 octombrie ca fiind "Ziua Steve Jobs", in semn de omagiu adus cofondatorului Apple, decedat la 5 octombrie, care a "personificat visul californian"

"In viata si munca sa, Steve Jobs a personificat visul californian", apreciaza Brown intr-un comunicat.

"A spune ca a fost influent este un eufemism. Inovatiile sale au transformat industria, iar produsele pe care le-a conceput si dezvoltat pentru piata au schimbat modul in care comunica intreaga lume", adauga el porivit MEDIAFAX.

"Dar, si mai important, viziunea sa a ajutat sa puna tehnologii puternice, altadata rezervate marilor intreprinderi sau statului, in mainile consumatorului obisnuit", continua el.

"Noi ne aflam abia la inceputurile exploatarii creativitatii si inventiei pe care aceasta democratizare a tehnologiei a facut-o posibila", afirma Brown.

Steve Jobs era un "vizionar californian unic in felul sau si era normal ca noi sa marcam aceasta zi (16 octombrie 2011) in onoarea vietii si realizarilor sale. El a incarnat spiritul unui stat (California) pe care lumea inteaga il priveste cu dorinta, pentru a afla ce rezerva viitorul", conchide guvernatorul.


Un omagiu privat in memoria sa urma sa fie organizat duminica de catre sotia acestuia la universitatea californiana Stanford, in Silicon Valley, la sud de San Francisco, potrivit presei locale. Grupul informatic a precizat ca evenimentul este strict privat si ca presa nu are acces la el.

Invitatiile au fost trimise de colectivul Emerson, o asociatie de caritate fondata de Laurene Powell Jobs, vaduva lui Steve Jobs.

O alta ceremonie omagiala, destinata angajatilor Apple, urmeaza sa fie organizata la 19 octombrie, in amfiteatrul companiei, la Cupertino, tot in Silicon Valley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.