Cel putin 22 de persoane au murit si alte 60.000 sunt sinistrate in urma ploilor torentiale care afecteaza, de la inceputul saptamanii, zona Americii Centrale.

Intemperiile au provocat revarsarea raurilor, inundatii, intreruperea comunicatiilor si a alimentarii cu energie electrica, alunecari de teren si distrugerea a numeroase cladiri.

In Guatemala, cel mai grav afectata, 15 persoane au murit si alte 52.000 sunt sinistrate
, iar multe poduri au fost luate de ape.

"Avem 15 persoane decedate, patru disparuti, 938 de locuitori adapostiti in centre de primire, 1.570 de evacuati", iar 50 de tronsoane de drum si opt poduri au fost avariate, a declarat vicepresedintele Rafael Espada, conform MEDIAFAX.

El a adaugat ca, potrivit meteorologilor, ploile vor mai continua cel putin 48 de ore si a cerut populatiei sa evite sa iasa din casa.

Si Nicaragua si Salvadorul au fost afectate de intemperii, iar serviciile de interventie au anuntat moartea a sapte persoane; autoritatile din Honduras si Costa Rica au anuntat ca au inregistrat numai pagube materiale pe teritoriul celor doua tari.

In Salvador, unde intemperiile au provocat moartea a patru persoane, guvernul a afirmat ca 3.101 persoane sunt gazduite in centre de cazare temporare, 4.000 de persoane au fost evacuate, iar 21 de rauri au iesit din matca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.