Evghenia Carr, fiica opozantei ucrainene Iulia Timosenko, fost premier, care a fost condamnata marti la sapte ani de inchisoare, si-a exprimat convingerea ca mama sa va deveni candva presedinte, relateaza AFP.

Evghenia Carr a mai declarat pentru AFP ca, in opinia sa, mama ei va fi eliberata in curand, sub presiunile internationale.

"Noi speram intr-un rezultat pozitiv datorita presiunii exercitate din toate partile asupra presedintelui (Viktor Ianukovici). Speram ca nu va dura mai mult de una sau doua luni", a precizat Carr, intr-un interviu acordat AFP, in biroul mamei sale din Kiev.

"Suntem pregatiti sa continuam sa o sustinem si sa luptam pentru o decizie justa si speram ca in cateva zile, sau poate saptamani, Guvernul si presedintele nostru vor lua masuri corecte pentru a rezolva aceasta problema", a continuat ea.

Aflata in detentie de la inceputul lui august, Timosenko a fost condamnata marti la sapte ani de inchisoare pentru "abuz de putere", o decizie denuntata de Washington si Bruxelles, in momentul in care Kievul incearca sa obtina un Acord de Asociere cu UE.

In pofida acuzatiilor pe care le considera "politice", Carr da asigurari ca mama sa, simbolul "revolutiei portocalii" din 2004 si candidat invins la alegerile prezidentiale din 2010 in fata lui Ianukovici, va deveni intr-o buna zi seful statului.

"Nu am nici o indoiala", a declarat ea.

Problemele juridice ale Iuliei Timosenko


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.