Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat, la dezbaterea din PE privind aderarea la Spatiul Schengen, ca proiectul integrarii europene este blocat de "realitati electorale penibile" si a sustinut ca Estul Europei a trait jumatate de secol in comunism si din cauza tradarii, lasitatii Occidentului.

Conform unui comunicat remis MEDIAFAX, europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a declarat, la Bruxelles, cu prilejul dezbaterii din Parlamentul European privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, ca "proiectul integrarii europene este blocat de realitati electorale penibile pentru democratii considerate avansate".

Corina Cretu a exprimat dezamagirea concetatenilor sai romani in fata "valului de minciuni denigratoare cu care, din Franta pana in Finlanda, sunt improscati cei mai recenti cetateni europeni".

Vicepresedintele PSD a condamnat "sicanele nedrepte la care sunt supuse Romania si Bulgaria, pentru blocarea accesului in Spatiul Schengen".

"Noi, cei din Est, am trait jumatate de secol in comunism si datorita tradarii si lasitatii Occidentului. Lectia de umilinta pe care ne-o servesc unele vechi state membre ne aminteste acest lucru si, probabil, ne va vindeca de iluzia intoarcerii intr-o matca a normalitatii. Asadar, fiti pe pace: cum am supravietuit Uniunii Sovietice, vom supravietui si intr-o Uniune Europeana tot mai indepartata de visul fondatorilor ei", a declarat Corina Cretu, conform sursei citate.

Corina Cretu a mai spus ca este imbucurator ca Parlamentul European ramane un promotor al ideii europene si este solidar cu cele doua state membre.

"Dar ma tem ca nu e cazul sa ne facem iluzii intr-o Europa tot mai captiva a egoismelor nationale promovate de dreapta populista", a afirmat europarlamentarul PSD, calificand ca "dezolant" faptul ca atat constructia, cat si spiritul european "se clatina primejdios de la prima incercare serioasa".

Schengen: Romania si Bulgaria trebuie sa fie tolerate de Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.