Cel putin 23 de persoane au murit si alte 93 s-au imbolnavit in Statele Unite din cauza bacteriei Listeria provenita de la pepeni verzi, au anuntat, miercuri, autoritatile sanitare americane, revizuind in crestere bilantul anuntat la inceputul lunii octombrie, relateaza AFP.

Intoxicatia alimentara este cea mai grava inregistrata in Statele Unite dupa 1998. Precedentul bilant, anuntat la 3 octombrie, indica 18 decese provocate de bacteria Listeria.

Centrul American pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a avertizat ca bilantul risca sa se agraveze, tinand cont de perioada de incubatie a bacteriei, in general cuprinsa intre una si trei saptamani, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit ultimului bilant, 116 persoane au fost infectate, in 25 de state federale, cu una dintre cele patru tulpini de Listeria prezente in pepenii verzi.

Statele cu cele mai multe cazuri inregistrate sunt Colorado (34), Texas (17) si New Mexico (13).

Anchetele efectuate de autoritatile locale si federale au stabilit ca sursa intoxicatiei sunt pepenii cultivati la exploatarea agricola Jensen Farms din Granada (Colorado).

Listerioza este o infectie bacteriana care poate provoca meningite sau septicemii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.