Extremistii irakieni gasesc ajutor si simpatie in cele mai neasteptate locuri. Pana si copiii au inceput sa adopte metodele lor sinucigase.

Un copil de 12 ani s-a aruncat in aer ieri dimineata, in nordul Irakului, in incercarea de a-l asasina pe un general al Politiei irakiene. Pustiul a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra lui la trecerea convoiului de masini al generalului, reusind sa ii raneasca pe acesta si pe soferul sau.

FARA EZITARE

Tinta atentatului petrecut la Kirkuk, generalul Khattab Abdallah Areb, a declarat pentru AFP ca a vazut pe geamul vehiculului sau cum un copil intre 10 si 13 ani care purta o centura de explozibili s-a apropiat in fuga de convoi si, fara nici o ezitare, s-a aruncat in aer, tocmai in dreptul unei sectii de Politie. Generalul a fost ranit la piept si picioare si a fost transportat de urgenta la spital. Copilul a murit pe loc.

BILANT

Luna octombrie a fost una insangerata pentru Irak, atat pentru militarii americani, cat si pentru civilii care au sarbatorit Ramadanul. In total, 470 de irakieni au fost ucisi luna trecuta, din care mai bine de doua treimi erau civili. In aceeasi perioada au fost ucisi 93 de soldati americani. Purtatorul de cuvant al Pentagonului, Lawrence DiRita, a declarat ca numarul mare de morti demonstreaza ca extremistii folosesc bombe tot mai puternice si mai perfectionate, pentru a face cat mai multe victime.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.