Epidemia de holera care afecteaza Haiti de un an este pe cale sa reapara in sudul tarii, unde aproximativ 20 de persoane au murit din cauza acestei boli in ultimele zile, a declarat luni Guillaume Silvera, responsabil regional pentru Protectia civila haitiana.

In ultimele zile, sapte persoane au murit in comuna Anse d'Hainault, cinci in localitatea Fond Cochon si patru in Irois, in timp ce noi pacienti au fost spitalizati, a declarat Silvera, contactat prin telefon de AFP, subliniind ca alte victime au fost inregistrate in alte localitati mai izolate, informeaza MEDIAFAX.

"Victimele au fost inregistrate in Grand-Anse, in extremul sudic al tarii, in comunele in care structurile de primire a bolnavilor au fost inchise din lipsa mijloacelor", a declarat coordonatorul medical al Médecins du monde (MdM) din Haiti, Jean-Kith Dely.

Ploile, una dintre cauzele reaparitiei epidemiei

Aceasta reaparitie a epidemiei ar fi provocata si de inrautatirea conditiilor meteorologice in ultimele 48 de ore cu importante ploi care au provocat inundatii si alunecari de teren.

Biroul de coordonare a afacerilor umanitare al ONU, OCHA, a mentionat intr-un raport recent o reducere a cazurilor de holera, subliniind totusi ca "datele s-ar putea schimba din cauza sezonului ploios".

"Autoritatile locale sunt ingrijorate de evolutia situatiei", a adaugat Jean-Kith Dely.

De la aparitia sa in Haiti, epidemia de holera a provocat peste 6.500 de victime si sute de mii de cazuri, aproape 500.000, au fost inregistrate in spitalele si centrele de tratament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.