Un caz cu totul iesit din comun a socat lumea medicala din Honduras. La mijlocul lunii octombrie, intr-o maternitate din capitala Tegucigalpa a vazut lumina zilei un bebelus cu doua capete. Micutul avea lipit de abdomen capul fratelui sau siamez, care insa nu s-a mai dezvoltat. Baietelul a trecut printr-o complicata interventie chirurgicala si viata lui atarna acum de un fir de par.

Se intampla o data la 500.000 de nasteri. Poate de aceea, povestea micutului Edwin Omar tine cu sufletul la gura o tara intreaga. S-a nascut cu doua capete: unul obisnuit, ca al oricarui bebelus, cel de-al doilea, lipit de abdomen. Ar fi trebuit sa fie capul fratelui sau geaman, care s-a oprit insa la un moment din dezvoltare, dintr-o eroare genetica. Medicii de la Spitalul "Materno Infantil" din capitala Hondurasului au declarat ca e primul caz de acest gen din tara. Ei au fost socati sa constate ca si cel de-al doilea cap era complet format si isi misca chiar ochii si gura.

Dupa o serie de analize amanuntite, in urma carora s-a stabilit ca nu este pus in pericol nici un organ vital, chirurgii au luat decizia de a-l opera pe baietel. "Interventia chirurgicala a durat peste cinci ore si a fost realizata de o echipa de 15 specialisti. Cea mai mare teama pe care am avut-o in timpul operatiei a fost ca inima micutului nu va rezista fluxului de sange, care era preluat initial si de bucata extirpata", a spus dr. Samuel Garcia, citat de cotidianul "El Heraldo".

Mama bebelusului, Eddy Reyes, in varsta de 30 de ani, a plans ore-n sir de bucurie cand medicii i-au dat vestea ca operatia a fost una reusita. "Copilul meu a fost in mainile medicilor si ale lui Dumnezeu. Abia astept sa-l iau acasa, sa-l cunoasca si ceilalti cinci frati ai lui", a spus femeia. Mai are inca de asteptat acest moment. Deocamdata, viata lui Edwin Omar atarna de un fir de par. Desi a trecut cu bine de orele critice de dupa operatie, micutul se lupta acum cu o infectie puternica. Oameni din toata tara s-au oferit sa ajute cu bani familia micutului, prea saraca pentru a putea acoperi costurile unor medicamente extrem de scumpe, dar de care depinde viata baietelului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.