Biroul Federal de Investigatii din SUA (FBI) monitorizeaza cu atentie capacitatile de spionaj informatic ale unor state precum China, Rusia sau Iran, anunta directorul institutiei, Robert Mueller, citat de AFP.

Intrebat de presedintele Comisiei de Informatii din Camera Reprezentantilor care sunt principalele amenintari in materie de spionaj, Mueller a raspuns: "Cred ca am vorbit despre acest lucru si in timpul altor audieri, dar exista state precum Rusia, China si altele, poate si Iranul, care au capacitati pe care le urmarim cu atentie", relateaza MEDIAFAX.

Mueller a precizat ca, in ultimii cinci ani, au existat "zeci de cazuri, de anchete, de procese ale unor persoane care au legaturi cu China si care s-au ocupat cu spionajul economic sau transmiterea de informatii".

De altfel, directorul FBI a dat asigurari ca riscul atacurilor cibernetice este una dintre "amenintarile cele mai semnificative si mai complexe pentru Statele Unite", figurand printre prioritatile FBI in anii care urmeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.