O mie de persoane au manifestat luni la Barcelona (nord-est) pentru a protesta fata de arestarea unor membri ai miscarii "indignatilor".

Patru persoane au fost arestate din 22 de “indignati” care sunt in vizorul justitiei pentru evenimentele din iunie, conform cotidianului spaniol El Pais.

Manifestantii s-au adunat in piata Catalonia, din centrul orasului, si au mers pana la sediul Guvernului regional. Manifestatia s-a incheiat fara incidente, relateaza MEDIAFAX.

Politia regionala din Catalonia a inceput sa aresteze luni unele dintre cele 22 de persoane suspectate de implicare in incidentele din iunie. Cel putin patru dintre ele au primit o citatie pentru a comparea joi in fata Audientei Nationale, cea mai inalta instanta penala spaniola, inainte de a fi eliberate.

Justitia spaniola a decis la inceputul lui septembrie sa demareze o ancheta privind busculadele care s-au soldat cu ranirea usoara a 23 de persoane, la 15 iunie, cand politia a degajat accesul la Parlamentul regional, blocat de manifestanti.

Parlamentarii care soseau la Parlamentul catalan au fost primiti cu huiduieli si vizati de jeturi de vopsea rosie si alte obiecte.

Judecatorul Eloy Velasco de la Audienta Nationala a decis sa demareze o ancheta dupa o plangere depusa de miscarea de extrema-dreapta Manos Limpias (Maini Curate).

Miscarea "indignatilor", aparuta in Spania la 15 mai, reuneste tineri, dar si alti cetateni care protesteaza fata de somaj (20,89 la suta din populatia activa), precaritatea sociala, politicienii acuzati ca nu ii reprezinta si derivele capitalismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.