Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a sugerat duminica "o solutie simpla" pentru reglementarea conflictului israeliano-palestinian, care prevede ca "fiecare sa se intoarca acasa la el".

"Daca cei care sustin regimul sionist vor sa rezolve situatia, solutia este simpla. Fiecare sa se intoarca acasa la el", a declarat Ahmadinejad, in cursul unei conferinte internationale la Teheran, in timp ce ONU discuta cererea de aderare a unui stat Palestina, informeaza MEDIAFAX.

"Oameni sarmani au fost adusi in Palestina cu promisiunea ca li se va asigura securitatea si locul de munca, in timp ce palestinienii au fost transformati in refugiati. Acum, palestinienii trebuie sa se intoarca acasa la ei si ceilalti sa revina de unde au fost adusi", a declarat presedintele, aplaudat de asistenta.

Ghidul Republicii islamice Iran, Ali Khamenei, a declarat cu o zi inainte, la aceeasi conferinta, ca orice plan care duce la divizarea durabila a Palestinei "este inacceptabil".

Care este pozitia PE legata de problema Palestinei?

El a calificat din nou Israelul drept "tumoare canceroasa" si "amenintare permanenta" pentru regiune, asa cum face la toate interventiile sale pe aceasta tema.

Conferinta internationala privind Palestina, care s-a deschis sambata la Teheran, reuneste oficiali parlamentari din circa 20 de tari, precum si personalitati palestiniene, ca liderul Hamas, Khaled Meshaal, sau cel al Jihadului Islamic, Ramadan Abdallah Shellah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.