Sunt necesari "intre cinci si zece ani" pentru ca Georgia sa adere la Uniunea Europeana (UE), a apreciat presedintele georgian Mihail Saakasvili, intr-un interviu publicat la Varsovia, unde joi are loc un summit al Parteneriatului Estic al UE, relateaza AFP.

"Este important pentru noi sa incepem sa ne integram in structurile europene. Acest lucru poate lua cativa ani", a raspuns Saakasvili unei intrebari a cotidianului Rzeczpospolita asupra perspectivelor aderarii tarii sale la UE.

Acest lucru va lua "intre cinci si zece ani", a precizat el.

"Georgia se dezvolta atat de rapid, incat la un moment dat UE nu va putea sa ne refuze aderarea. Pozitia noastra de plecare este astazi mai buna decat cea a Bulgariei si Romaniei in perioada in care aceste tari lansau negocierile" lor cu UE, a apreciat seful statului georgian, transmite MEDIAFAX.

Potrivit Varsoviei, care detine presedintia UE, deschiderea de negocieri asupra unor Acorduri de Asociere intre UE, Republica Moldova si Georgia urmeaza sa fie anuntate in cadrul summit-ului Parteneriatului Estic.

Lansat de UE in mai 2009 la Praga, Parteneriatul Estic se adreseaza unui numar de sase tari din Europa de Est si Caucazul de Sud, si anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.