Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost confruntat de politie, joi dimineata, cu jurnalista Tristane Banon, care il acuza ca a incercat sa o violeze in 2003, informeaza AFP.

Cei doi au fost chemati joi dimineata la sediul Brigazii pentru combaterea delincventei (BRDP), in sudul Parisului, relateaza MEDIAFAX.

Tristane Banon, o jurnalista de 32 de ani, a depus plangere impotriva lui Strauss-Kahn in iunie, exact in momentul in care la New York apareau dubii privind credibilitatea cameristei care il acuza pe fostul director FMI ca ar fi agresat-o sexual.

"Vreau sa fie in fata mea si sa imi spuna in fata ca este ceva imaginar. Vreau sa imi spuna asta"
, declarase Tristane Banon pe 22 septembrie, referindu-se la Strauss-Kahn.

Fostul director al Fondului Monetar International a depus la randul sau plangere impotriva femeii, pentru denunt calomnios.

In momentul de fata procurorii francezi au trei posibilitati: fie sa declare faptele prescrise, sa claseze dosarul sau sa sesizeze o instanta judiciara.

Chiar si in cazul clasarii dosarului, lupta judiciara nu se va incheia pentru Dominique Strauss-Kahn. Tristane Banon a avertizat ca in cazul clasarii, ea va depune o alta plangere, de data aceasta constituindu-se "parte civila", ceea ce va antrena desemnarea unui judecator de instructie. Banon sustine ca tentativa de viol ar fi avut loc in 2003.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.