Manifestanti greci au blocat, joi, sediile mai multor ministere, opunandu-se inaspririi planului de austeritate, inaintea discutiilor care vor avea loc la Atena cu reprezentantii UE si FMI, informeaza AFP.

"Organizatiile sindicale ocupa majoritatea ministerelor si serviciilor", a comunicat Confederatia Sindicatelor Functionarilor Publici (Adedy), precizand ca sunt vizate zeci de imobile, scrie MEDIAFAX.

Studentii greci au ocupat televiziunea de stat

"Protestele au loc inainte de reuniunea cu reprezentantii FMI si UE, in contextul noilor masuri barbare", adauga confederatia.

Potrivit presei elene, aproape toate ministerele sunt ocupate de manifestanti, in special cel de Finante, cel al Dezvoltarii, al Justitiei, Muncii, Sanatatii, Internelor si Agriculturii.

O noua greva a transportatorilor publici in Grecia

Actiunea de ocupare a ministerelor a inceput la ora 5.30 (5.30, ora Romaniei) si urmeaza sa continue pana vineri.

Bugetarii greci protesteaza fata de noile masuri fiscale si fata de diminuarea personalului.

Sub presiunea UE, BCE si FMI, Guvernul socialist a anuntat saptamana trecuta masuri suplimentare pentru 2011 si 2012, inclusiv trimiterea a somaj tehnic a 30.000 de bugetari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.