Parchetul ucrainean a cerut marti o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru fostul premier Iulia Timosenko, aflata in prezent in opozitie, judecata pentru abuz de putere.

"Cerem Tribunalului sa o declare pe Timosenko vinovata si, tinand cont de gravitatea infractiunii (...), sa o condamne la sapte ani de inchisoare", a declarat unul dintre procurori, Lilia Frolova, la finalul rechizitoriului.

Acest lucru a provocat furia sustinatorilor lui Timosenko, reuniti in apropierea Tribunalului, pe principalul bulevard din Kiev. "Jos banda (de la putere)!", au scandat acestia, potrivit agentiei Interfax.

Un procuror care a iesit in curtea Tribunalului pentru a anunta jurnalistii despre pedeapsa ceruta de Parchet a fost huiduit de deputati din partidul Iuliei Timosenko. "Mincinosul! Rusine!", au scandat parlamentarii, transmite MEDIAFAX.

Unul dintre avocatii opozantei, Oleksandr Plahotniuk, a declarat ca apararea insista asupra nevinovatiei lui Timosenko. "Noi consideram ca este o absenta a delictului", a declarat avocatul.

Procesul Iuliei Timosenko a fost reluat marti dupa 15 zile de intrerupere, sub monitorizarea Uniunii Europene, care cere eliberarea fostului premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.