Costurile pentru amenajarea facilitatii de la Deveselu sunt de aproximativ 400 de milioane de dolari, a precizat, vineri, secretarul de stat Bogdan Aurescu, mentionand ca in jur de 40 de milioane de dolari, reprezentand costuri anuale, vor fi suportate exclusiv de SUA.

Intrebat in legatura cu sumele concrete care vor fi cheltuite pentru amenajarea facitiatii militare de la Deveselu, Aurescu a facut referire la declaratia data de generalul american Patrick O’Riley in aceasta localitate, in luna mai. "Despre costuri am mai vorbit. Sunt estimate la aproximativ 400 de milioane de dolari – amenajarea facilitatii", a spus Aurescu.

El a adaugat ca "in jur de 40 de milioane de dolari, costuri anuale" vor fi suportate exclusiv de SUA.

De asemenea, un interceptor va costa circa 10 milioane de dolari, suma suportata de asemenea de partea americana. La Deveselu vor fi, potrivit lui Aurescu, trei silozuri a cate opt interceptoare fiecare.

  • Raportul cost-beneficii

"Daca facem un raport costuri-beneficii, fara indoiala ca aceste costuri pe care si Romania le suporta sunt extrem de bine rasplatite prin gradul de securitate", a concluzionat secretarul de stat.

El s-a referit la faptul ca Romania va suporta plata taxelor locale pentru proprietatea asupra terenului sau alte proprietati imobiliare de la Deveselu.


De asemenea, Aurescu a mai spus ca "SUA si Romania cad de acord cu privire la acele costuri care trebuie suportate in comun".

"Deci Romania nu va suporta cheltuieli pentru lucrari sau servicii pe care nu le considera utile sau pe care nu le-a aprobat in prealabil", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.