Siria, vizata de noi sanctiuni occidentale, a decis suspendarea importurilor de masini si produse de lux, a anuntat ministrul sirian al Economiei, precizand ca regimul de la Damasc vrea sa protejeze rezervele de valuta ale tarii, relateaza AFP.

Mohammed Nedal al-Shaar a precizat ca vor fi suspendate si importurile de produse cu taxe vamale de cel putin 5%, decizia fiind luata pentru "a proteja rezervele valutare ale tarii", scrie MEDIAFAX.

Statele occidentale au anuntat recent noi sanctiuni impotriva regimului condus de presedintele Bashar al-Assad, care a lansat, cu mai mult de sase luni in urma, o campanie sangeroasa de reprimare a miscarii de contestare, soldata cu mii de victime.

Uniunea Europeana a decis sa impuna noi sanctiuni impotriva Siriei, care includ o interdictie pentru investitiile in sectorul petrolier si alimenarea bancii centrale cu bancnote, au afirmat surse diplomatice.

Noile sanctiuni reprezinta cel de-al saptelea set de masuri restrictive impotriva regimului sirian, criticat de tarile occidentale, insa sustinut in continuare de Rusia, care se opune adoptarii unei rezolutii ONU de condamnare a represiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.