Parchetul din Milano solicita judecarea premierului Silvio Berlusconi pentru publicarea consersatiilor telefonice ale unor rivali politici, anchetatorii afirmand ca stenogramele i-au fost oferite sefului Guvernului de o firma care spera sa obtina contracte in Romania, scrie ziarul La Repubblica.

Potrivit procurorilor, compania italiana RCS, cea care a realizat interceptarile pentru Procuratura din Milano, i le-a oferit lui Silvio Berlusconi in speranta obtinerii, in schimb, a unor contracte privilegiate in Romania, scrie MEDIAFAX.

Publicatia familiei Berlusconi, Il Giornale, a difuzat in 2005 stenogramele unor conversatii acoperite de statutul secretului de serviciu care demonstrau legaturi intre un lider de stanga si patronul companiei de asigurari Unipol, dezvaluind incercarea acestora de a detine controlul asupra bancii BNL-Unipol.

Initial, Parchetul din Milano a cerut trimiterea in judecata a lui Paolo Berlusconi, fratele lui Silvio Berlusconi si directorul publicatiei Il Giornale, cea care a dezvaluit stenogramele incalcand principiul secretului de serviciu.

Stenogramele i-au fost oferite lui Berlusconi de Roberto Raffaelli, patronul companiei Research Control System (RCS), cea care intercepta convorbirile pe baza unui contract cu Procuratura din Milano. Potrivit judecatorului de instructie Stefania Donadeo, oferirea stenogramelor era "un cadou electoral pentru Silvio Berlusconi". In schimb, RCS spera sa obtina contracte privilegiate in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.