Papa Benedict al XVI-lea a sosit joi la Berlin, pentru o vizita de patru zile in tara natala, exprimand intelegere pentru cei care parasesc Biserica din cauza cazurilor de pedofilie, informeaza AFP.

La bordul avionului care l-a transportat de la Roma la Berlin, Papa Benedict a declarat ca intelege "plecarea din Biserica a celor care s-au confruntat cu cazuri de pedofilie".

"Pot intelege ca, pe fondul unor informatii de acest fel, mai ales rudele celor afectati pot spune: «nu mai este Biserica mea, nu mai pot merge la o asemenea Biserica»", relateaza MEDIAFAX.


Suveranul Pontif a fost primit pe aeroportul Tegel din Berlin de presedintele Germaniei, Christian Wulff, de cancelarul Angela Merkel si de ministri germani.

Aceasta vizita oficiala efectuata in Germania are caracter politic si ecumenic, dar risca sa fie marcata de manifestatii ostile Papei. Benedict si-a exprimat intelegerea si pentru protestele care ar urma sa fie organizate la Berlin. "Este normal intr-o societate libera marcata de secularizare. Ii respect pe cei care se exprima", a spue el.

Este a treia vizita efectuata de Benedict in Germania dupa ce a fost ales Papa in 2005. Dupa Berlin, se va deplasa la Erfurt si la Fribourg-en-Brisgau.

"Strain in propria tara", comenta ziarul de centru-stanga Berliner Zeitung referindu-se la vizita Papei in tara de origine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.