Presedintele Hugo Chavez i-a indemnat pe venezueleni sa nu isi imbrace copiii in costume de Halloween, deoarece o astfel de sarbatoare nu ar avea legatura cu traditia culturala a tarii lor.

In cadrul saptamanalei sale emisiuni, transmisa atat la radio, cat si la tv, seful de stat a declarat ca Halloween este o traditie "gringa", adica nord-americana. El a mai adaugat ca acest obicei este in acord cu stilul cultural al Statelor Unite, care urmaresc "sa semene frica in sanul altor natiuni, sa semene frica in propria populatie". Chavez, care este cunoscut pentru criticile dure adresate administratiei de la Washington si lui George W. Bush, i-a indemnat pe parinti sa se gandeasca bine inainte de a-si imbraca odraslele in vrajitoare.

Pe de alta parte, in ultimii ani organizarea petrecerilor de Halloween in familiile din Venezuela a devenit o realitate destul de raspandita si nimeni nu se mai mira cand vede pe data de 31 octombrie copii costumati in tinute destul de infricosatoare. In schimb, Chavez nu a suflat nici o vorba despre incidentele semnalate saptamana trecuta, cand bostani sculptati cu mesaje antiguvernamentale au aparut in mai multe locuri din capitala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.