Statele Unite amplaseaza o retea de baze secrete pentru avioane fara pilot in zona Cornului Africii si a Peninsulei Arabe, in cadrul unei noi campanii agresive impotriva aliatilor al-Qaida din Somalia si Yemen, au afirmat oficiali americani, citati de Washington Post in editia online.

Una dintre baze este in curs de amplasare in Etiopia, aliat al Statelor Unite in lupta impotriva al-Shabab, grupare militanta somaleza care controleaza o mare parte a teritoriului tarii, iar o alta in Seychelles, arhipelag din Oceanul Indian.

Armata americana a lansat avioane fara pilot si de la baze din Djibouti, stat african situat intre Marea Rosie si Golful Aden, si construieste o baza secreta in Peninsula Araba, de unde intentioneaza sa lanseze misiuni in Yemen, scrie MEDIAFAX.

Extinderea rapida a campaniei de atacuri cu avioane fara pilot reflecta ingrijorarea autoritatilor americane in legatura cu activitatile aliatilor al-Qaida din Yemen si Somalia, chiar daca principala structura a retelei din Pakistan a fost slabita de operatiunile antiteroriste americane.

Administratia de la Washington a folosit avioane fara pilot pentru a lansa atacuri in cel putin sase state - Afganistan, Irak, Libia, Pakistan, Somalia si Yemen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.