Bulgaria va adera cu siguranta la Schengen, dar nu se cunoaste data exacta, afirma ambasadorul american la Sofia, James Warlick.

Diplomatul american a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat postului public de televiziune din Bulgaria - BNT, subliniind ca Guvernul de la Sofia a indeplinit toate criteriile tehnice pentru aderarea tarii la Schengen si ca Bruxelles-ul va accepta aderarea la un moment dat.

Potrivit ambasadorului american, exista probleme cu sistemul judiciar din Bulgaria, el laudand judecatorii integri si calitatile poporului bulgar, relateaza MEDIAFAX.

"Exista lipsa de incredere in sistem, este nevoie de incredere. Problema nu este doar ca trebuie reformat sistemul, ci modul in care va fi reformat. Cetatenii bulgari trebuie sa realizeze ca au tolerat suficient de mult aceste lucruri si trebuie sa spuna tare si raspicat ca doresc schimbare", a subliniat ambasadorul american.

In cursul zilei de luni, ambasadorul Olandei, Karel van Kesteren, a confirmat intentia tarii sale de a bloca aderarea Bulgariei la Schengen.


"Exista riscul ca Olanda sa blocheze aderarea Bulgariei la Schengen, dar sper ca pe 22 - 23 septembrie se va ajunge la un acord pentru intrarea in Schengen. Este important sa fie transmis un semnal puternic, cu ocazia Consiliului UE al ministrilor de Interne, ca regulile sunt egale pentru toti", a declarat presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul bulgar, Monika Panaiotova.

Romania isi ia adio de la Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.