O explozie puternica s-a produs astazi in centrul capitalei turce, Ankara, iar politia nu exclude posibilitatea unui atac terorist.

Explozia puternica produsa marti in centrul orasului Ankara a fost provocata de un dispozitiv exploziv ascuns intr-o masina, a anuntat vicepremierul turc Bulent Arinc, citat de posturile de televiziune.

"O masina a luat foc, potrivit informatiilor avea o bomba in interior"
, a declarat el in fata presei.

  • Ministrul turc de Interne, Idris Naim Sahin a declarat ca explozia s-a soldat cu trei morti si 15 raniti, relateaza MEDIAFAX.

"Trei persoane si-au pierdut viata. Sunt de asemenea 15 raniti, dintre care cinci sunt afectati grav", a precizat el pentru presa.

Intrebat de jurnalisti despre natura exploziei, ministrul a declarat ca este vorba "foarte probabil" despre un atac terorist, un termen folosit in general de autoritatile turce pentru a desemna actele rebelilor kurzi.

  • Guvernatorul din Ankara, Alaadin Yuksel, a refuzat sa vorbeasca despre un atentat, subliniind ca anchetatorii efectueaza cercetari. "Anchetam toate pistele", a adaugat el.

Politia turca nu exclude posibilitatea ca explozia din Ankara sa reprezinte un atac terorist, in timp ce agentia de presa Cihan anunta ca o persoana a fost deja arestata sub suspiciunea ca ar avea legatura cu deflagratia, relateaza site-ul TodaysZaman.com.

  • Explozia, produsa in cartierul comercial Kizilay, frecventat zilnic de zeci de mii de oameni, a avariat sase vehicule si a spart geamurile mai multor cladiri din apropiere, a declarat un corespondent al postului de stiri NTV.

Explozia a avut loc in fata unei cladiri oficiale, subprefectura districtului Cankaya, a precizat agentia Anatolia.

Rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care conduc de 27 de ani actiuni armate, au mai comis in trecut astfel de atacuri in metropole turce.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.