Cel putin 57 de persoane au murit, alte cateva zeci sunt date disparute si mai mult de un milion de locuitori au fost evacuati in ultima saptamana din cauza ploilor torentiale inregistrate in mai multe provincii ale Chinei, au anuntat marti autoriatile locale, citate de AFP.

"Ploile care cad neincetat au provocat inundatii grave in Sichuan (sud-vestul Chinei), Shaanxi (nord) si Henan (centru)", iar "57 de persoane au murit si alte 29 sunt date disparute", a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile.

Potrivit unui comunicat oficial, mai mult de 1,2 milioane de persoane au fost evacuate, in urma inundatiilor care afecteaza in total 12,3 milioane de chinezi.

Peste 120.000 de locuinte s-au prabusit din cauza precipitatiilor abundente, iar pierderile economice sunt estimate la 17,27 miliarde de yuani (1,98 miliarde de euro), a precizat Ministerul pentru Afaceri Civile, adaugand ca in zonele afectate au fost trimise echipe de interventie, care distribuie corturi, paturi si haine. transmite MEDIAFAX.

Nivelul cursurilor de apa, in principal pe unii afluenti ai fluviului Yangtse, este in crestere in mai multe zone, desi nivelul precipitatiilor s-a redus usor.

China se confrunta in fiecare an cu precipitatii abundente care provoaca inundatii grave. In 2010, ploile si inundatiile de la sfarsitul verii s-au soldat cu 4.300 de morti sau disparuti, iar o alunecare de teren masiva produsa in august 2010 in provincia Gansu a provocat moartea a 1.500 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.