Cladirea de la Bruxelles a Parlamentului European este evacuata, luni, in urma unui incendiu produs la o centrala situata in centrul orasului si care alimenteaza majoritatea institutiilor europene.

Un incendiu a izbucnit la o centrala electrica, situata intre cladirea Parlamentului european si sediul Comitetului Regiunilor din capitala belgiana, care alimenteaza majoritatea institutiilor europene, a declarat, pentru MEDIAFAX, un purtator de cuvant al Parlamentului European.

"Un generator a fost avariat si a fost declansata o pana de electricitate, care va dura mai multe ore", a explicat el.

Oficialul european a adaugat ca, din motive de securitate, s-a decis evacuarea cladirii. "Nimeni nu a patit absolut nimic, toata lumea este in afara pericolului", a adaugat el.

"A fost evacuata toata lumea din cladire. Nimeni nu stie nimic, nu stim daca suntem in pericol sau nu, cei de la Securitate nu ne-au spus nimic, ne-au recomandat sa vorbim cu pompierii iar acestia de asemenea nu ne-au zis nimic", a explicat Ivan, seful Delegatiei PSD din PE.

Acesta si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta masura. "Nu cred ca trebuia sa fim toti scosi din cladire. Avem treaba, avem de munca", a comentat el

La randul sau, Sebastian Bodu, a spus ca pana de curent s-a produs la ora 13.53, ora Bruxelles-ului. "La 14.25 eu am fost evacuat. In cazul meu a fost mai usor, pentru ca ma aflam la cantina Parlamentului", a spus Bodu.

El a adaugat, asemenea colegului sau de la PSD, ca nu a primit nicio informatie despre motivele care au determinat evacuarea. Totodata, Bodu a mai explicat ca a vazut fum iesind pe gurile de aerisire ale parcarii PE aflate in Parcul Leopold, din imediata apropiere a Legislativului european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.