Consiliul Europei recomanda medicilor sa nu mai dezvaluie sexul copiilor inainte de nastere.

Femeile insarcinate ar putea astepta pana la nastere ca sa afle daca vor avea fetita sau baiat. Comitetul pentru Egalitatea Sanselor, din cadrul Consiliului Europei a adoptat un proiect de rezolutie prin care le cere medicilor sa nu mai dezvaluie sexul copilului, inainte de nastere, potrivit Realitatea.net.

Propunerea este o reactie vizavi de practica avorturilor selective, care afecteaza fetusii de sex feminin si care sunt din ce in ce mai numeroase in unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului Europei. Daca va fi votata, legea se va aplica in toate cele 47 de state membre, relateaza Romania Libera.

De cele mai multe ori, parintii se pregatesc inainte de nasterea copilului, in sensul ca achizitioneaza hainute si tot ce este necesar pentru un bebelus, in functie de sexul micutului.

Vicepresedinta Comitetului de Etica al Colegiului Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor din Marea Britanie, dr. Gillian Lockwood, a declarat ca propunerea legislativa nu ar aduce nici un beneficiu. Ea a explicat ca parintii afla care este sexul copilului dupa 20 de saptamani de viata intrauterina, stadiu in care avortul nu este permis decat din ratiuni medicale, transmite Libertatea.

Consiliul Europei nu are puterea de a impune recomandarile guvernelor statelor membre, insa acestea sunt de obicei adoptate ca urmare a tratatelor si conventiilor existente. Rezolutia comitetului va ajunge luna viitoare in fata adunarii generale parlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.