Franta are nevoie de un regulament european in domeniul repatrierii minorilor neinsotiti, potrivit ministrului Justitiei Catalin Predoiu.

"Aspectul cheie al problemei este eficienta aplicarii legii in Franta. Politistii romani sunt gata sa continue sprijinul colegilor francezi in acest scop. Iar decizia de interdictie a cersetoriei este binevenita", a declarat ministrul Justitiei, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, autoritatile romane fac la randul lor eforturi pentru combaterea infractionalitatii in general, cu rezultate deosebite in combaterea crimei organizate si a coruptiei, iar Programul Stockholm pentru un spatiu european comun de libertate, securitate si justitie reprezinta o prioritate.


Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, cere accelerarea repatrierilor infractorilor de origine romana care, in opinia lui, reprezinta zece la suta din persoanele aduse in fata justitiei la Paris.

"Trebuie sa trecem la o viteza superioara in privinta returului infractorilor romani in tara de origine", a declarat Gueant in cursul unei vizite pe bulevardul Champs-Elysees, unde, potrivit politiei, exista "toate formele de delincventa comise de romani", de la furturi si spargeri, la comert la negru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.