Politia care ii asigura protectie presedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat duminica dupa-amiaza ca ancheteaza amenintarile scrise pe pagina de Facebook a Casei Albe si care mentioneaza 11 septembrie, la zece ani dupa atentate.

Pe "peretele" Facebook al Casei Albe, un internaut, al carui nume scris in araba pare a fi "Abu al-Muthanna al-Maqdissi", a postat duminica mai multe comentarii in engleza, dintre care unul afirma: "vom reveni, SUA, o singura zi, 11/9/2011" si este insotit de un montaj foto cu Osama ben Laden si un avion pe punctul de a intra in World Trade Center.

Un alt mesaj, tot in engleza, a fost scris la scurt timp pe acelasi cont Facebook: "Vom veni la tine, Casa Alba, in curand", relateaza MEDIAFAX.


Un purtator de cuvant al Secret Service, Edwin Donovan, a declarat pentru AFP ca o echipa examineaza aceste mesaje. El nu a vrut, in schimb, sa ofere detalii.

"De fiecare data cand primim informatii despre un mesaj (de amenintare) pe Facebook sau Twitter, avem o echipa care se ocupa de amenintarile electronice care il examineaza, evaluand gradul de periculozitate al acestuia si determinand apoi ce masuri trebuie luate. Acest lucru se intampla in prezent", a precizat Donovan.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.