Cu o zi inainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie, fostii presedinti americani au adus un omagiu "eroilor" care s-au luptat cu teroristii la bordul zborului 93, la Shanksville, pe campul pe care s-a prabusit avionul.

Un zid lung de marmura alba, purtand numele celor 40 de pasageri si membri ai echipajului, a fost dezvelit pe campul unde s-a prabusit avionul Boeing 757, relateaza MEDIAFAX.

La 11 septembrie 2001, unii pasageri ai zborului 93 au impiedicat teroristii Al-Qaida sa isi atinga presupusa tinta, Capitoliul din Washington, care se afla la 20 de minute de zbor. Avionul s-a prabusit intr-o sfera de foc.

Sambata, la Shanksville, membrii serviciilor parcurilor nationale in uniforma au batut clopotul la citirea numelor victimelor.

George W. Bush, presedinte in urma cu zece ani, predecesorul sau Bill Clinton, actualul vicepresedinte Joe Biden si presedintele Camerei Reprezentantilor John Boehner au asistat la ceremonie.

Familiile victimelor si cateva sute de persoane au fost prezente la ceremonie, unele purtand tricouri in culorile Statelor Unite, altele tinand in maini drapele americane.

  • "Eroii" zborului 93 "au dat un exemplu care ne inspira pe toti", a declarat Bush, adaugand ca cei care "au ales sa apere tara" in anii care au urmat au impiedicat "inamicii sa atace America din nou". "O lectie a 11 septembrie este ca raul este real, dar la fel si curajul", a adaugat el.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.