Afirmatia ii apartine unui cunoscut medic britanic ce atrage atentia privind problemelor de limba ale asistentelor din Romania si Bulgaria.

Asistentele din Europei de Est pun in pericol pacientii pentru ca nu vorbesc bine limba engleza, a averizat un renumit medic profesor de studii de fertilitate la Colegiul Imperial din Londra, Lordul Winston, informeaza DailyMail.

  • Abilitati limitate de comunicare, "chiar in propria limba"

Acesta a afirmat ca este ingrijorat in special din cauza asistentelor din Romania si Bulgaria, care au abilitati de comunicare foarte limitate, “chiar in propria limba”.

El a spus Camerei Lorzilor ca acestea au fost instruite “intr-un mod complet diferit” fata de asistentele britanice si nu sunt obisnuite sa vorbeasca nici cu pacientii, nici cu medicii.

Lordul Winston a mai avertizat ca, daca nu se iau masuri, viata pacientilor poate fi in pericol din cauza acestor lipsuri pe care le au asistentele din partea de est a Europei.

Legislatia Uniunii Europenenu permite autoritatilor nationale sa testeze competentel lingvistice sau medicale ale asistentelor din UE, deoarece astfel de teste pot restriction libera circulatie. Astfel, numarul asistentelor care s-au inregistrat in marea Britanie a fost dublat dupa eliminarea testelor.

In Marea Britanie, 10% dintre medici, aproximativ 22.060 provin din Zona economica Europeana, dintre care 1.862 sun calificati in Romania si 722 in Bulgaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.