Ploile torentiale care afecteaza nord-estul Statelor Unite au determinat autoritatile sa ordone evacuarea a 100.000 de persoane amenintate de inundatii, care deja s-au soldat cu cinci morti, au anuntat joi oficiali americani.

Aceste noi intemperii intervin in conditiile in care regiunea abia se reface dupa trecerea, saptamana trecuta, a uraganului Irene, care a cauzat pagube de peste zece miliarde de dolari si a provocat moartea a cel putin 40 de persoane in estul Statelor Unite, informeaza MEDIAFAX.

Avertismente de inundatii sunt in vigoare in mai multe comitate din statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Virginia si Maryland, unde mai multe rauri s-au revarsat, inundand orase si ferme si determinand inchiderea unor autostrazi, potrivit Serviciului meteorologic national.

Presedintele Barack Obama a decretat joi seara stare de urgenta in statul New York, o declaratie formala care permite deblocarea de subventii federale pentru coordonarea eforturilor cu scopul "de a salva vieti si a proteja sanatatea publica", a precizat Casa Alba intr-un comunicat.

Aproximativ 100.000 de persoane din comitatul Luzerne, in Pennsylvania, au primit un ordin de "evacuare obligatorie", incluzand cei 20.000 de locuitori din Wilkes-Barre, a anuntat purtaoarea de cuvant a municipalitatii, Drew McLaughlin.

Nivelul fluviului Susquehanna, care traverseaza Wilkes-Barre si sate din statul New York, este anormal de ridicat, potrivit autoritatilor.
"Ne asteptam la un nivel-record sau aproape istoric in mai multe parti ale statului", a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor de interventie din Pennsylvania, Ruth Miller.

Cel putin trei decese au fost semnalate autoritatilor in Pennsylvania, a adaugat Miller, in timp ce statul se pregatea de cele mai grave inundatii dupa cele din 1972. Alte doua decese au fost inregistrate in nordul statului Virginia, potrivit serviciilor de interventie locale.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.