Calitatea slaba a combustibilului ar putea fi una dintre cauzele prabusirii unui avion Yak-42, in centrul Rusiei, soldata cu moartea a 43 de persoane.

"Avionul nu a reusit sa atinga viteza necesara decolarii si a cazut de la mica altitudine pe malul fluviului Volga. Alimentarea avionului cu combustibil de calitate slaba este considerata o cauza prioritara pentru functionarea deficitara a motorului", citeaza MEDIAFAX.

Avionul care transporta echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl s-a prabusit la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Iaroslavl la ora 16.00 (15.00, ora Romaniei), luand foc dupa ce a atins pamantul. Martorii au declarat ca au auzit doua zgomote puternice inaintea accidentului.

Potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, avionul avea 45 de persoane la bord, dintre care 37 de pasageri si opt membri ai echipajului. Doua persoane - hocheistul Aleksander Galimov si insotitorul de zbor Aleksander Sizov - au supravietuit accidentului si sunt spitalizati in stare critica.

Cutiile de zbor ale avionului nu au fost inca recuperate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.