Cel putin 10 persoane au murit si alte 45 au fost ranite in urma unui atentat de proportii din New Delhi.

O bomba plasata intr-o servieta in fata Inaltei Curti de Justitie din New Delhi, capitala Indiei, a ucis cel putin noua oameni si a ranit alte 45, acesta fiind al doilea atentat puternic din ultimele doua luni.

Atentatul a obligat Guvernul indian sa proclame stare de alerta in capitala.

Explozivilul a fost plasat langa o poarta de inalta securitate a Curtii de Justitie, care se afla in centru orasului New Delhi. Prin respectiva poarta trec zilnic zeci de oameni, a explicat pentru Reuters secretarul de stat, R.K. Singh.

Nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru atac pana acum.
Acesta a avut loc la doua luni dupa triplu atentat, nerevendicat si soldat cu 26 de morti din Bombay.

Politia totusi are ca suspecti membrii unui grup militant numit Indian Mujahideen, care au o campanie de bombardament cu dispozitive explozibile mici.

Un avocat martor la explozie a povestit despre panica si disperarea produsa de explozie. “Am vazut cateva cadavre si cateva parti dezmembrate ale corpului,” a spus acesta.

In jur de 120 de soldati, membrii ai politiei si specialisti sunt la fata locului, cat si ambulante care incearca sa duca la spital cat mai repede persoanele ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.