Un barbat a deschis focul marti dimineata asupra unor membri ai Garzii nationale din Nevada, reuniti intr-un restaurant din acest stat din vestul SUA, omorand trei persoane si ranind alte opt, dupa care s-a sinucis.

In Nevada, martorii au chemat serviciile de urgenta la scurt timp dupa ora locala 9.00 (19.00, ora Romaniei), dupa ce au vazut un barbat in parcarea unui restaurant din Carson City, capitala statului Nevada, care tragea focuri de arma automata, avand o pusca AK-47, potrivit ziarului local Reno Gazette, citat de MEDIAFAX.

"Numeroase victime erau membri ai Garzii nationale in uniforma, care se aflau intr-un restaurant", o sucursala a lantului International House of Pancakes (IHOP), a precizat seriful din Carson City, Ken Furlong, la postul de televiziune MSNBC.

Un purtator de cuvant al biroului sau, Jack Freer, a declarat pentru AFP ca trei persoane au murit, dintre care doi membri ai Garzii nationale din acest stat si o femeie. Printre cele opt persoane ranite figureaza alti trei membri ai Garzii nationale, a adaugat el.

Fran Hunter, care lua micul dejun in apropiere de locul atacului, la Casino Fandango, a afirmat ca agresorul a iesit din restaurant si a tras in directia unei alte cladiri din zona.

Presupusul autor al atacului, identificat drept un locuitor de 32 de ani al orasului Carson City fara cazier judiciar, nu a murit imediat dupa ce s-a impuscat, a subliniat Jack Freer.

"Suspectul (...) se ranise si era intins la sol" cand a sosit politia, a declarat seriful Furlong.

Potrivit presei locale, agresorul petrecuse noaptea la Carson City dupa ce revenise din orasul californian alaturat in care lucreaza, iar familia lui nu observase nimic anormal la el. Potrivit familiei, el ar fi putut avea probleme psihice, relateaza presa locala.

  • Cu cateva ore mai devreme, un atac armat a avut loc in West Virginia. Un tanar de 22 de ani a ucis cu o pusca cinci persoane pe care le cunostea, la Morgantown, dupa care a fugit spre statul vecin Pennsylvania, unde s-a sinucis cand a fost gasit de fortele de ordine.

Luni, in statul New York, un tata de familie si-a ucis cele doua fiice apoi s-a sinucis, potrivit biroului serifului.
Citeste si:
VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 5,9 la granița dintre California...
VIDEO Cutremur cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.