Vesti proaste pentru UE: Partidul Angelei Merkel are parte de o pierdere istorica in alegerile regionale, informeaza Business Insider.

Opozitia crestin-democratilor lui Merkel a castigat alegerile regionale in statul nord-estic Mecklenburg-Western Pomerania, statul natal al cancelarului german, a carui popularitate scade din cauza cresterii nivelului de dezacord privind criza euro si a rolului jucat de Germania in criza din Grecia, relateaza euobserver.

Partidul lui Merkel, CDU a obtinut 23,1% dintre voturi, in scadere de la 28,8% in 2006. Partidul de coalitie, cel Liberal-Democrat (FDP) a scazut la 2,7%, sub pragul de cinci procente.

Desi era de asteptat sa primeasca un numar scazut de voturi, FDP nu prevedea sa fie lasat in afara parlamentului regional, secretarul general Christian Lindner numind alegerile "o infrangere cu gust amar".

Opozitia lui Merkel, social- democratii (SPD) a obtinut 35,7% dintre voturi, profitand de nemultumirea alegatorilor legata de gestionarea crizei monedei euro si de ajutoarele financiare succesive spre Grecia si alte tari aflate in criza.

Desi alegerile generale sunt programate abia in 2013, pierderile de duminica, care probabil se vor repeta si pe 18 septembrie in Berlin, reflecta diminuarea sprijinului politic pentru masurile si hotararile celei mai puternice femei din lume, Angela Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.