Liderul libian inlaturat de la putere, Muammar Gaddafi, ar fi incercat sa negocieze cu autoritatile algeriene intrarea in Algeria prin orasul libian de frontiera Ghadames, unde se afla impreuna cu familia.

Colonelului Gaddafii si cei doi fii ai sai inca in viata au disparut dupa ce Tripoli a cazut in mainile Consiliului National de Tranzitie (CNT), in urma cu o saptamana. Pentru capturarea lui este oferita o recompense, a scris miercuri cotidianul El-Watan in editia online, relateaza AFP.

Citand surse apropiate presedintiei algeriene, cotidianul francofon scrie ca fostul lider libian ar fi "incercat sa il contacteze prin telefon pe presedintele Abdelaziz Bouteflika, care a refuzat sa preia apelul", informeaza MEDIAFAX.

"Nu este prima data cand Gaddafi si emisarii sai au incercat sa intre in contact cu presedintele algerian", potrivit acelorasi surse.

"Pozitia algeriana este clara si neutra si refuzam sa ne amestecam in afacerile interne libiene", au mai declarat sursele.

Algeria a anuntat ca a primit pe teritoriul membrii ai familiei lui Gaddafi. In acest sens, cotidianul, care citeaza o sursa prezidentiala, afirma ca CNT este la curent cu intrarea in Algeria a acestora.

Algeria a admis, marti si miercuri, pe teritoriul sau circa 500 de tuaregi care au fugit din cauza rebeliunii libiene.

  • Ministrul de Externe al lui Gaddafi a fost arestat

Ministrul libian de Externe Abdelati al-Obeidi a fost arestat miercuri de rebeli, a anuntat vicepresedintele Consiliului militar al insurgentilor, Mehdi Harati, relateaza AFP.

"Da, Abdelati al-Obeidi a fost arestat astazi", a afirmat el la Tripoli, fara a oferi detalii.

"Am inteles ca a fost arestat astazi, in apropiere de Janzour", o periferie a Tripoli, a afirmat, la randul sau, Mohammed Elkish, responsabil de presa in cadrul Consiliului National de Tranzitie (CNT), organismul politic al rebelilor.

Obeidi, fost premier, a devenit minsitru de Externe la 31 martie, dupa plecare lui Moussa Koussa, care s-a refugiat in Marea Britanie.

Citeste si:
Ministrul de Externe Aurescu participă, luni, la Consiliul Afaceri...
Ministrul de Externe Aurescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.