Ministrul de Interne francez, Claude Gueant, sustine ca a luat masuri pentru combaterea criminalitatii romanesti in stransa cooperare cu autoritatile romane.

Ministrul de Interne francez Claude Gueant, a declarat luni la un post de televiziune francez ca infractiunile provocate de romani sunt o realitate si este nevoie de lupta, adaugand ca prezenta infractorilor romani in tara sa este un motiv de ingrijorare, relateaza cotidianul francez Le Point, in editia sa online.

  • Jumatate dintre infractorii romani sunt minori

Ministrul de Interne, care a refuzat sa prezinte statistici despre nivelul criminalitatii din Franta in comparatie cu alte state din lume, a declarat ca "2% dintre crimele din Franta sunt facute de romani si aproape jumatate din infractorii romani sunt minori".

Conform unui studiu efectuat de politie si obtinut de AFP la sfarsitul lunii iulie arata ca in regiunea pariziana criminalitatea romaneasca a crescut cu 72,4% in prima jumatate a anului 2011 fata de prima jumatate a anului 2010. 5.680 romani, inclusiv o mare majoritate de copii, au fost arestati pentru furt in peste primele 6 luni ale anului 2011, fata de un total de 3.294 in aceeasi perioada din 2010.

"Infractionalitatea romaneasca, in special in Paris si Marsilia, este o realitate si avem nevoie de luptatori", a declarat Claude Gueant.

El a adaugat ca a intreprins "o actiune de cooperare stransa cu autoritatile romane," citand prezenta politiei romane in incercarea de a prinde bandele criminale. "Ne vom asigura ca copiii sa se intoarca in Romania in domeniul serviciilor de sprijin pentru copiii din Romania", a adaugat ministrul de interne francez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.